Πε. Δεκ 3rd, 2020

ΆΡΘΡΟ ΡΟΔΟΠΙΤΗ ΑΠΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

Με αρκετή σκέψη και διάθεση αξιολόγησης των προφίλ των υποψηφίων βουλευτών της νέας δημοκρατίας στον νομό Ροδόπης μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Γνωρίζοντας λίγα για τους μειονοτικούς υποψηφίους επιτρέψτε μου να ασχοληθώ με τις υποψηφιότητες των χριστιανών υποψηφίων και κυρίως για τους δύο αντιπάλους την κ Ελευθεριαδου και τον κ Στυλιανίδη. Για τον κ Ιατρίδη  δεν θα σχολιάσω διότι θεωρώ πως μια υποψηφιότητα στολισμένη με δημοσιότητα από γνωστά Αθηναϊκά πάνελ  δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση από την στιγμή που δεν συνοδεύεται με έμπρακτη συνεχής και αδιάλειπτη ζύμωση με τον απλό κόσμο της Ροδόπης. Την αντιμετωπίζω ως μια αεροπορική υποψηφιότητα -με όλο μου το σεβασμό στον πτέραρχο Ιατρίδη- …δίχως καμία ουσία και περιεχόμενο.

Ο κ Στυλιανίδης εμφανίζεται για μια ακόμη εκλογική διαδικασία ως το βαρύ όνομα που θα ξαναδώσει στην Ροδόπη την ώθηση που χρειάζεται η περιοχή μας. Εμφανίζεται ως φαβορί. Συνώνυμο της λογικής επιλογής γα τον τόπο   Είναι όμως τελικά  φαβορί? Αποτελεί λογική επιλογή? Θα συμφωνήσω πως ακόμη και ως πρώην υπουργός ίσως είναι  μέσα στα πράγματα,  (διότι κάτι τέτοιο παίζει σε κάποια καφενεία) όμως δεν θεωρώ πως αυτό είναι καλό για τους πολλούς. Είναι καλό για τον ίδιο και τους κουμπάρους του και για λίγους φίλους (όπως ήταν και  πάντα)  αλλά όχι για τον απλό κόσμο. Άλλωστε διακυβέρνησε και έδειξε πως δεν αποτελεί καθόλου λογική επιλογή τα τελευταία χρόνια αφού πάντα ήταν παρών απών.

Ας πάμε όμως σε πιο συγκεκριμένα πράγματα . Πως θα λύσει  τα προβλήματα των πολιτών της Ροδόπης ο κ. Στυλιανίδης . Είναι κάτοικος του νομού Ροδόπης ο ίδιος? Ζει εδώ?  Τελευταία εθεάθη επανειλημμένα εδώ, όμως τυγχάνει να έχουμε εκλογές και μάλλον για αυτό ήρθε! Και όχι μόνο ήρθε αλλά μας υπόσχεται και λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα! Μα πώς τα έμαθε τέλος πάντων? Θα του τα είπαν οι συνεργάτες του. Αυτοί που κάνουν τους 300 …1200 στις συγκεντρώσεις και που μιλούν για Τουρκοποίηση της Ροδόπης αν δεν τον ψηφίσει ο κόσμος.  Ε λοιπόν ας σοβαρευτούμε λίγο.  Ο χριστιανός πολίτης της Ροδόπης δεν κινδυνεύει από καμία τουρκοποίηση και από κανέναν μουσουλμάνο συμπολίτη του αν ψηφίσει Ελευθεριάδου… Ο Κ Στυλιανίδης κινδυνεύει από την ίδια του την στρατηγική πόλωσης και διαίρεσης η οποία αποτελεί και τον πιο βασικό του αντίπαλο. Κινήσεις πανικού?  Μήπως τελικά δεν βρίσκει συμμάχους στα πρόσωπα θεσμικών και προσφάτως  εκλεγμένων μάλιστα λειτουργών τους οποίους δεν υποστήριξε για προσωπικούς του λόγους παρά το ότι προέρχονται και στηρίχτηκαν από τον ίδιο χώρο της ΝΔ?

Καμία Ελευθεριάδου δεν ευθύνεται για την ανυπαρξία επιχειρημάτων και πολιτικού λόγου του ανθρώπου που ενώ υπηρέτησε σε υψηλά υπουργικά πόστα ως δια μαγείας δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος της υποανάπτυκτης περιοχής μας και μάλιστα υπόσχεται πως τώρα πλέον τις λύσεις τις έχει.  Δηλαδή όταν ήταν υπουργός σε κυβέρνηση Καραμανλή και Σαμαρά τι είδε η Ροδόπη? Ότι θα δει και σε περίπτωση που ο κόσμος της ,τον ξανά εκλέξει. Ολιγαρχίες λόμπυ κουμπαριές, χρήμα παρέες.. κλπ. Αυτά αντιπροσωπεύει,  και ο κόσμος αυτά τα γνωρίζει. Δεν ξέρω αν θα του σώσει την παρτίδα ο Καραμανλής αλλά πιστεύω πως ο κόσμος πλέον ξέρει.

 

 

Ο κ Στυλιανίδης αν και όχι πολύ μεγάλος στην ηλικία κατάφερε να αποτελεί πλέον μια πολιτική φιγούρα παλαιάς κοπής άμεσα συνδεδεμένη με μια παλαιοκομματική ελιτ η οποία δεν έχει να προσφέρει παρά κλειστές πόρτες στο απλό κόσμο υπηρετώντας όπως πάντα τα συμφέροντα των ολίγων και κάποιων επιχειρηματιών που ίσως και να τον κρυφό-επιδοτούν.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Ελευθεριάδου με μοναδικό της όπλο τον λόγο και την παρουσία της παλεύει κυριολεκτικά με τα θηρία του συστήματος  Στυλιανίδη.  Ένα σύστημα που περιλαμβάνει (εκτός από πόλωση και απαξίωση αντιπάλων)  συνεργασίες με σημαντικούς τοπικούς θεσμικούς άρχοντες  άλλων κομμάτων καθώς και ανταρτών!!

Η κ Ελευθεριάδου με πενιχρά μέσα και προϋπολογισμό σε αντίθεση με τον ευκατάστατο αντίπαλο της  έχοντας όμως στην φαρέτρα της ένα πρόγραμμα βγαλμένο μέσα από μια πορεία ετών δίπλα στον απλό πολίτη αποτελεί το αντίπαλο δέος.  Μικρή και λίγη κατά τον αντίπαλο της, μεγάλη όμως στα μάτια του απλού πολίτη που στο πρόσωπο της βλέπει την ελπίδα , τον άνθρωπο  που θα γυρίσει να τον δει και που θα ασχοληθεί και τη επόμενη μέρα και δεν θα αποχωρήσει μόνιμα για άλλες πολιτείες  .

Η κ Ελευθεριάδου αποτελεί την ελπίδα αγωνίζεται και προσφέρει.  Αντέχει χρόνια στην λάσπη και βρίσκεται παντού οργώνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή τις γειτονιές όχι της Κηφισιάς και των Αθηνών ..αλλά της Ροδόπης μας. Είθε ο κόσμος της Ροδόπης να αποφασίσει σωστά … το νόμισμα έχει δύο όψεις.. Λαός ή  Κολωνάκι..  θα δείξει Κυριακή κοντή γιορτή!! Ο θεός να μας φωτίσει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *