Πε. Δεκ 3rd, 2020

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης ο αγώνας Γκαράνη-Γραβάνη σύμφωνα με τo stoiximan

Ακλόνητο φαβορί και άσπαστος άσος η εκλογική μάχη μεταξύ Γκαράνη και Γραβάνη για το δήμο της Κομοτηνής ,σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες , τρεις μέρες μόλις πριν στηθούν οι κάλπες.

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει πλέον ο συνδυασμός του Αντώνη Γραβάνη , αφου ο υπέυθυνος του στρατηγικού σχεδιασμού του ,υπέπεσε σε ολέθρια λάθη.

Πρώτο λάθος.   Δεν φρόντισε να κλείσει άμεσα την πληγή ,που θα του άνοιγε το επαγγελματοβιοτεχνικό επιμελητήριο – του οποίου ηγείται , έχοντας διαβεβαιώσει τους πάντες πως δεν θα το εγκαταλείψει και δεν θα πολιτευθεί.  Αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του.   Τι θα έπρεπε να του προτείνει ένα στοιχειωδώς καλό επικοινωνιακό επιτελείο; Την παραίτηση του και την ανάδειξη νέου προέδρου  κοινά αποδεκτού με την αντιπολίτευση.

Δεύτερο λάθος.

Έβλεπε το ένα μετά το άλλο στελέχη του επιμελητηριακού του συνδυασμού να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη, και δεν αντέδρασε. Όπως προείπαμε παραπάνω, αν είχε παραιτηθεί, οι κόντρα των περιφερειακών εκλογών μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ και του αντάρτη θα του έβγαινε σχεδόν αναίμακτα.

Τρίτο λάθος

Παρέλαβε την σκυτάλη της δημοτικής παράταξης από την Φελίνα Καζάκου η οποία μεταπήδησε στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Τοψίδη. Οι ψηφοφόροι λογικό ήταν να υποθέσουν πως επρόκειτο για προσυνεννοημένη κίνηση, τάσσοντας αυτομάτως και τον Αντώνη Γραβάνη στο κίνημα των ανταρτών, με οτι αυτό συνεπάγεται.

Τέταρτο λάθος

Δεν θέλησε να αξιοποιήσει τους παλιούς υποψηφίους του συνδυασμού της Φελίνας Καζάκου, λέγοντας  έστω και ένα τυπικό ευχαριστώ προς τους πρώην συνυποψηφίους του, και ότι ναι μεν δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό του σχεδιασμό, αλλά θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν.  Δημιούργησε έτσι εχθρούς από το πουθενά, οι οποίοι δικαίως και αισθάνονται θιγμένοι.

Πέμπτο λάθος

Το ψηφοδέλτιο που προσπάθησε να καταρτίσει, ξεκινούσε από άτομα του στενού κύκλου του Ευριπίδη Στυλιανίδη , και τελείωνε σε άτομα του πολιτικού γραφείου του Στυλιανίδη.  Στρατηγικός σχεδιασμός, επικοινωνιακή ομάδα αλλά και υποψήφιοι σύμβουλοι , ανήκαν και τα 99% στην επιρροή του πρώην υπουργού.

Τραγικά λάθη για έναν υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος υποτίθεται εκπροσωπεί το κόμμα που σε 5 μήνες θα κυβερνήσει την Ελλάδα.

Κι όμως ο Αντώνης Γραβάνης αλλιώς ξεκίνησε την προσπάθεια, αλλιώς ονειρευόταν το ψηφοδέλτιο του , και αλλο ήταν το στρατηγικό και επικοινωνιακό του σχέδιο.

Αλλά του τα γκρέμισαν , δεν τον άφησαν να τα υλοποιήσει, γιατί τον είχαν για μικρό και ανήξερο, και φυσικά ένα απλό πιόνι.

Προσπάθησαν να τον πείσουν πως ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, πως ο Καραμανλής θα επιστρέψει θριαμβευτής σε μια καταρρέουσα ΝΔ, και πως φυσικά ο επόμενος περιφερειάρχης θα είναι σίγουρα ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

Δεν τα πίστεψε αλλά δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Αποτέλεσμα; Δεν συμπλήρωσε καν πλήρη συνδυασμό, κατεβάζοντας περίπου 40 άτομα λιγότερα από τον Γκαράνη, ενώ σε αρκετά χωριά του δήμου Κομοτηνής δεν έχει ούτε καν έναν υποψήφιο.

Ναι τόση είναι πλέον η δύναμη του πάλε πότε πανίσχυρου Στυλιανίδη, ο οποίος από την Αθήνα νόμιζε πως θα έρθει για άλλη μια βόλτα κατά την προεκλογική περίοδο , και οι πάντες θα τρέξουν να τον προσκυνήσουν.

Όσο για τον ίδιο τον Στυλιανίδη; Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μοιράσει  στη Ροδόπη τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών με σταυρωμένο το όνομα του Μειμαράκη.

Ποιός Γραβάνης; Για να κολλάει αφίσες και για να μοιράζει ψηφοδέλτια τον είχε τόσα χρόνια. Άλλωστε η συντριβή του Γραβάνη του εξυπηρετεί και τα νέα του σχέδια. Επόμενη υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής η Δήμητρα Τσιμπερίδου.

Βαρύτατες οι ευθύνες και της ΝΟΔΕ Ροδόπης, που δεν κάλεσε σε βοήθεια και τους υπολοίπους πολιτευτές της Ροδόπης έστω και την ύστατη στιγμή, αφήνοντας τους απλώς σε ρόλο θεατή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *