Πε. Δεκ 3rd, 2020

Τα ερωτευμένα ηφαίστεια

Ηφαίστεια, ο τρόμος και ο φόβος των αρχαίων μια που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την προέλευση της πυρωμένης λάβας που κατέκαιγε τα πάντα στο πέρασμα της αλλά ούτε το ζοφερό μαύρο σύννεφο που ορθωνόταν σαν τεράστιος γίγαντας στον ουρανό κρύβοντας κάθε ακτίνα του ήλιου.

Οι επιστημονικές γνώσεις ήταν ακόμα στα σπάργανα για να γνωρίζουν πως ο πυρήνας της γης  δεν ήταν τίποτα παρά λιωμένο σιδηρομετάλλευμα το οποίο ενίοτε έβρισκε  στενούς δίαυλους εκτόνωσης , φτάνοντας έτσι στην επιφάνεια της γης.

Ούτε γνώριζαν για τα πύρινα τόξα των συνεχόμενων ηφαιστείων τα οποία δημιουργούσαν οι τεκτονικές πλάκες με την κίνηση τους , συνοδευόμενα με τρομερούς σεισμούς.

Σας θυμίζουν τίποτα τα ηφαίστεια  σχετικά με τον έρωτα;  Μια τεράστια δύναμη η οποία ξαφνικά βρίσκει τρόπο εκτόνωσης ,χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς κανένα τρόπο  περιορισμού.

Σας θυμίζει  τίποτα η ζωοδότης λάβα η οποία ναι μεν καταστρέφει τα πάντα  αλλά σε μερικά χρόνια γίνεται η βάση για μια νέα ξεχωριστή φύση η οποία θα έχει καλύψει παντελώς την παλιά, την κουρασμένη , την φθαρμένη , την στέρφα.

Νέα στεριά θα ξεπηδήσει από τα έγκατα της γης, νέα είδη ζωής  θα δημιουργηθούν δίπλα στις θερμές πηγές.

Τα ηφαίστεια είναι εκεί, πάντα στα έγκατα της γης , έτοιμα να δραστηριοποιηθούν όταν ο πυρήνας τους δώσει το σήμα. Θα δείξουν για άλλη μια φορά τη  δύναμη τους, θα δείξουν το κόκκινο χρώμα της φωτιάς, η γη ως άλλος μυθικός  φοίνικας θα γίνει κάρβουνο αλλά  θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Με μια ξενοιαστη διάθεση, με κέφι για ζωή, χωρίς να τον πλακώνει κανένα από τα βάρη της παλιάς του ζωής.

Εκραγείτε , γίνετε ηφαίστεια , κάψτε ότι σας καίει, φωτίστε με την καυτή λαβα σας την σκοτεινή γη που αφήνει πίσω του το σκοτεινό μαύρο σύννεφο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *