Δε. Φεβ 24th, 2020

Tο φως

Και είπε ο Θεός…γενηθήτω φως! Και το σκοτάδι έπαψε να υπάρχει.

Κάπως έτσι αρχίζει η πορεία της ζωής στο σύμπαν ,που εκείνη την στιγμή δημιουργούταν.

Τι συμπεραίνουμε απ όλα αυτά; Πρώτον πως ο Θεός προϋπήρχε του σύμπαντος, όπως προϋπήρχε και το φως μια που ο Θεός το γνώριζε για να μπορεί να το δημιουργήσει.

Σας ικανοποιούν και τα δύο παραπάνω συμπεράσματα μου;

Ναι;;;

Ναι καλά! Σιγά μην μασάει και η κατσίκα ταραμά.

Το μόνο που προϋπήρχε του σύμπαντος ήταν ο Θεός…που μαντέψτε τι ήταν.

Ναι σωστά μαντέψατε…. Ο θεός είναι ταυτόσημο του φωτός.

Μια απειροελάχιστη κουκίδα φωτός μέσα στο σκοτεινό χάος…που κάποια στιγμή εκρήχτικε και δημιούργησε το σύμπαν. Φαντάζεστε τι δύναμη έκρυβε μέσα της αυτή η τόσο δα σε όγκο μάζα φωτός ;

Και ο Θεός υπό την μορφή φωτός ταξίδεψε σε όλο το σύμπαν γεννώντας γαλαξίες αστέρια, πλανήτες ,δορυφόρους ,κομήτες , μετεωρίτες …ακόμα και την αστρική σκόνη.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως το φως κέρδισε οριστικά…το σκοτάδι πάντα θα παραμονεύει να πάρει πίσω τα κεκτημένα του.

Οι μαύρες τρύπες κάνουν σιωπηλά τη δουλειά τους,  αδηφάγα καταπίνοντας κάθε ύλη και κάθε ακτίδα φωτός που υπάρχει στον περίγυρο τους.

Αν νομίζετε πως το άρθρο κλείνει εδώ γελαστήκατε.  Προς το παρόν διαβάσατε μόνο τον πρόλογο.

Όπως ξέρουμε ο άνθρωπος είναι πλασμένος καθ εικόνα και καθ ομοίωση του Θεού!

Αβίαστα βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος είναι και αυτός φως.

Ναι αυτό το αναστάσιμο φως , που νικάει ακόμα και τον θάνατο, και το παίρνουμε όλοι μας στο σπίτι το βράδυ της παραμονής του Πάσχα.  Το φως είχε επιστρέψει στο νεκρό κορμί του Ιησού, εκπέμποντας παράλληλα το ελπιδοφόρο του μήνυμα σε όλη την υφήλιο.

Άλλοι το βλέπουν αυτό το φως και άλλοι όχι,

Τυφλοί παραμένουν όσοι δεν έχουν επίγνωση του εαυτού τους, της προέλευσης τους, του φωτός που με τόση αγάπη μεταλαμπάδευσε ο θεός σ αυτούς κατά την γέννηση τους.

Το βλέπουν όμως όσοι έχουν την αγάπη μέσα τους…μην ξεχνάτε άλλωστε πως οι περισσότερες μυσταγωγικές συγκεντρώσεις του Ιησού Χρηστού όταν αυτός δίδασκε  λεγόταν  αγάπες.

Θα αναρωτηθείτε τώρα που το πάω! Αναρωτηθείτε ελεύθερα και παράλληλα αφήστε το φως που είναι μέσα σας να εκπέμψει τη δύναμη του.

Ορισμένοι ήδη το κάνατε…ίσως και σήμερα…Σας βλέπω όλους εγώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *